Αμοργός: Ραντεβού στο Τζιτζίκι…

Ένα Τζιτζίκι που …δουλεύει όλο το χρόνο εξελίχθηκε στο πιο διάσημο μπαρ της Αμοργού.

Η ιστορία ξεκινά το 2013, όταν ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χώρας μεταμορφώθηκε σε έναν οικείο χώρο, που εύκολα ερωτεύεσαι. Με την είσοδο στο Τζιτζίκι, η μεγάλη ξύλινη μπάρα σε βάζει αμέσως στο θέμα. Τα πολλά παράθυρα και η art διακόσμηση κάνει τον εσωτερικό χώρο ευχάριστο και σημείο αναφοράς για κάθε εποχή.

Εκεί όμως που είναι αδύνατον να αντισταθείς είναι τα cosy μπαλκόνια με την περιμετρική θέα. Τι πιο χαλαρωτικό από το να απολαμβάνεις την καλύτερη θέα στο νησί, πίνοντας cocktails υψηλών γευστικών επιδόσεων και ακούγοντας καλή μουσική; Ή να βρεθείς σε ένα από τα ιδιαίτερα live που γίνονται συχνά στο «Τζιτζίκι» και ανακατεύουν τις μουσικές του κόσμου;

Κάθε βραδιά, καταλήγει σε παρείστικο party. H μουσική παίζει δυνατά από funky νότες, μέχρι rock, reggae, dup και έθνικ σφήνες και σε καθηλώνει μέχρι τις πρωινές ώρες!

IMG_6776_454x

Όλα γυρίζουν γύρω από τη μπάρα

Ο mixologist Δημήτρης Ρήγας ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, πειραματίζεται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού και δημιουργεί τα δικά του bitters από ντόπια υλικά: δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι και λεβάντα, που βγάζουν προκλητικά αρώματα και γεύσεις.

Η λίστα στο Τζιτζίκι

Το «Τζιτζίκι» είναι που περήφανα καθιέρωσε στο νησί της Αμοργού το κρασί και έχει θέσει υψηλούς στόχους σε premium και σπάνιες ετικέτες ρουμιού, gin, τεκίλας, βότκας και ουίσκι. Όσον αφορά τα cocktails, χωρίζονται σε κλασικά, twist και house, με σκοπό να πυροδοτήσουν τη γευστική εμπειρία. Στο τέλος, για τους virgin οπαδούς, ο κατάλογους εμπλουτίζεται με τα νόστιμα no-alcohol ροφήματα της Μαρούλας, από φρέσκα φρούτα και βότανα του νησιού.

Για να πάρετε μια γεύση

Πολλά είναι τα καινούρια cocktails στο κατάλογο. Μια πρωτότυπη απόλαυση είναι το Sage Saga από κίτρο, μαστίχα, φασκόμηλο κα γκρέιπφρουτ. Εξαιρετικό είναι το Twisted Daiquiri με ρούμι, ανανά, κάρδαμο, βανίλια, αγαύη, lime και ροδόνερο, ενώ δροσερή αποκάλυψη- must to taste, το Botanist, από μαστίχα, αγγούρι, δυόσμο και elderflower…

Events

Μπείτε στη ζωή του Τζιτζικιού: Για όλο το καλοκαίρι, τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί ιδιαίτερα lives, guest bartending με τον Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη από το 360ο Bar και νικητή του διαγωνισμού της Sauza, που θα δημιουργήσει ειδικές, house συνταγές για το Τζιτζίκι, μαζί και με το νικητήριο cocktail του (9 και 10 Ιουλίου), καθώς και αρκετές βραδιές γευσιγνωσίας σε κρασιά από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ