Αλλάζει όνομα η Malaysia Airlines

Έπειτα από την εξαφάνιση ενός αεροσκάφους της και την κατάρριψη ενός άλλου, δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπων, η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει όνομα για να…ξορκίσει την ατυχία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, ειδικοί μάνατζερ θεωρούν πως η εταιρεία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει του διεθνούς ανταγωνισμού λόγω του κακού ονόματος που έχει πλέον αποκτήσει.

Οι μετοχές της Malaysia Airlines έχουν χάσει πάνω από 29% από τις αρχές του 2014 και η εταιρεία παρουσιάζει ζημίες για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ωστόσο ειδικοί που επικαλείται η εφημερίδα θεωρούν πως η αλλαγή ονόματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς ο τουρισμός αποτελεί μια από τις βασικότερες βιομηχανίες της Μαλαισίας και μια αεροπορική εταιρεία χωρίς το όνομα της χώρας ενδεχομένως να πλήξει τον τουρισμό.

Μια ακόμα περίπτωση που εξετάζει η Malaysia Airlines είναι να διαχωρίσει το κομμάτι συντήρησης των αεροσκαφών, το οποίο θα αναθέσει σε άλλη εταιρεία, με σκοπό να προσεγγίσει περισσότερους ιδιώτες επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ