Αγορές: Η μεγάλη ημέρα της Ευρώπης

Σημαντική η σημερινή ημέρα για την Ευρώπη καθώς έχουμε μια σειρά ανακοινώσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Είδαμε στις 08:30 το ΑΕΠ της Γαλλίας να υποχωρεί στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο, κάτι που φέρνει ανησυχία μετά τις τελευταίες θετικές προβλέψεις που είχαν καλλιεργηθεί το περασμένο διάστημα από Γάλλους αξιωματούχους αλλά και αναλυτές στο Παρίσι, αναφέρει στο πρωινό σχόλιο της η FXCM.

Το γερμανικό ΑΕΠ παρέμεινε σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ένα στοιχείο που είναι θετικό αλλά από μόνο του δεν θα μπορούσε να φέρει την ανάκαμψη που επιζητά η Ευρωζώνη.

Στις 11:00 αναμένεται η μηνιαία αναφορά της ΕΖ και το ΑΕΠ της Ιταλίας, με τις λιανικές πωλήσεις της Αγγλίας μισή ώρα αργότερα. Στις 12:00 θα περιμένουμε το ΑΕΠ της ΕΖ, ενώ στις 15:30 έχουμε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων για την Αμερική από τις οποίες ξεχωρίζουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας.

Στις 17:00 ξεκινά η ακρόαση της Τζάνετ Γελεν από την επιτροπή της Γερουσίας όπου θα αναλύσει την πορεία της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και αναμένεται να πάρει το “πράσινο φως” για να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα της Fed. Οι δηλώσεις της Τζάνετ Γελεν “χτύπησαν” τις ασιατικές αγορές φέρνοντας μερική αδυναμία στο USD, δίνοντας διάθεση και στο χρυσό αλλά ο αντίκτυπος δεν είναι μεγάλος.

Γράφημα EUR/USD

fxcmUntitledGrpah_454

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ