Έκτακτη διυπουργική για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ αργά το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή τις ενστάσεις της τρόικας για τη ρύθμιση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να συμφωνήσει με την τρόικα για τη φόρμουλα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες, ειδικά προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1 δισ. ευρώ και ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ζητήσει αφενός να υπάρξουν αυστηρότεροι όροι στη νέα ρύθμιση (που θα προβλέπει έως και 100 δόσεις), ώστε να αποτραπούν οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις να “μεταπηδήσουν” στη νέα ρύθμιση, και αφετέρου η νέα ρύθμιση να “ταιριάζει” με τη ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια, ενώ επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή και να μη θεωρηθεί αυτό ως “μονομερής” ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ