“Πράσινη” στροφή από την Apple

“Πράσινη” στροφή επιχειρεί η Apple με τη νέα της διαφημιστική καμπάνια, επ’ αφορμή της Ημέρας της Γης.

Αφηγητής στο σποτ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ενώ η εταιρεία αφιέρωσε ένα τμήμα της ιστοσελίδας της στις θέσεις της για την ανανεώσιμη ενέργεια και στις “πράσινες” πρωτοβουλίες της.

“Στην Apple πασχίζουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις μας για την κλιματική αλλαγή, να βρούμε τρόπους χρήσης πιο πράσινων υλικών και να διαφυλάξουμε τους φυσικούς πόρους για τις επόμενες γενιές”, ακούγεται να λέει ο Τιμ Κουκ.
“Τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα εργαστούμε προκειμένου να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε”, αναφέρει ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Ο τεχνολογικός γίγαντας παραδέχεται ότι το αποτύπωμα άνθρακά του παραμένει τεράστιο – μόνο το 2013 οι εκπομπές του πλησίασαν τα 34 εκατομμύρια τόνους. Ωστόσο, δεσμεύεται να εξακολουθήσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία αυτά, «ακόμη και όταν δεν είναι τόσο καλά όσο θα θέλαμε». Ανέφερε δε ότι αυτή τη στιγμή το 94% των εγκαταστάσεών του και όλα τα κέντρα δεδομένων του τροφοδοτούνται με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Greenpeace αναγνώρισε τις προσπάθειες της Apple, δίνοντάς της τρία Α και ένα Β για τη διαφάνειά της σε ό,τι αφορά τα δεδομένα για το ενεργειακό της αποτύπωμα, την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ