“Παύση” της αποστροφής ρίσκου δείχνει η άνοδο στο δολάριο Αυστραλίας

“Παύση” ή τέλος στις διήμερες ρευστοποιήσεις ελέω Fed φαίνεται ότι επιλέγουν σήμερα οι αγορές με το δολάριο Αυστραλίας να αναδεικνύεται το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής, ενώ το γεν υποχωρεί 0,5% περίπου έναντι του δολαρίου. Ανοδικά διαπραγματεύονται και οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ τα futures των αμερικανικών δεικτών προμηνύουν άνοδο.

Ελάχιστες ήταν οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών που θα μπορούσαν να τονώσουν το ρίσκο. Αντ’ αυτού οι αγορές φαίνεται ότι καταλαγιάζουν μετά τις ισχυρές ρευστοποιήσεις.

Πιθανή έγκριση του σχεδίου για την τραπεζική ένωση
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα και αναμένεται πιθανή συμφωνία στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, όπως εκτιμούν ο επίτροπος της ΕΕ, Olli Rehn και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici. Χθες το Eurogroup αποφάσισε να επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μηχανισμού διάσωσης ESM, με την απόφαση να εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Τέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Kuroda, δήλωσε σήμερα ότι η συναλλαγματική ισοτιμία βοήθησε στην άνοδο των εξαγωγών.

Το δολάριο Αυστραλίας διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 0,92 έναντι του USD με πιθανή στήριξη γύρω από το 0,9140 και αντίσταση στο επίπεδο-κλειδί του 0,95.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ