Γεροβασίλη: «Συμφωνούμε ότι… διαφωνούμε με τους εταίρους για τα «κόκκινα» δάνεια»

Μια πολύ σκληρή μάχη την οποία η κυβέρνηση έχει να δώσει μέχρι το τέλος είναι η διαπραγμάτευση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ρ/σ Παραπολιτικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποτελέσει κορυφαίο σημείο της διαπραγμάτευσης αυτής της εποχής σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να συζητήσει ότι θα πάρουν το σπίτι σε έναν λαό που πλήττεται έξι χρόνια από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, σε έναν λαό που φτάνει στα όρια του και μάλιστα για πολλούς έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχών.

«Εμείς ξεκινήσαμε και διαπραγματευόμαστε την πρότασή μας, δηλαδή 300.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 ευρώ, προκειμένου μ’ αυτόν τον τρόπο, έχουμε μελετήσει ότι προστατεύεται περίπου το 75% των δανειοληπτών. Αντίθετα, η πρόταση η οποία έρχεται από την πλευρά των δανειστών φαίνεται να προστατεύει το 21%. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ένα αποδεκτό νούμερο αυτό. Δεν προτιθέμεθα να το αφήσουμε αυτό να εξελιχτεί έτσι», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι η δικαιότερη με τα δεδομένα της χρονικής συγκυρίας, και επομένως υπάρχει σε εξέλιξη σε μια πολύ σκληρή μάχη την οποία η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει μια εβδομάδα παράταση μέχρι το θέμα να αντιμετωπιστεί οριστικά, ανέφερε ότι το υπουργείο ετοιμάζει μια παράταση για να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους εταίρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ